Crematie en vervoer van uw huisdier

Na het overlijden van uw huisdier, komt u voor de keuze te staan hoe verder. Wij bieden u de mogelijkheid om door middel van reële argumenten een keuze te maken tussen de verschillende manieren van afscheid nemen. Bij Huisdieren Crematorium Oost Nederland wordt crematie van uw huisdier in volgende vormen aangeboden:

Collectieve crematie

Bij een collectieve crematie wordt uw huisdier met meerdere huisdieren tegelijk gecremeerd.

Individuele crematie

Bij een individuele crematie zal de as van het huisdier volledig individueel behouden blijven.

Persoonlijke crematie

Na telefonisch overleg maken wij met u een afspraak over de dag en tijdstip van de crematie waarbij u gelegenheid heeft om persoonlijk afscheid te nemen van uw huisdier.

Collectieve crematie

Bij een collectieve crematie wordt uw huisdier met meerdere huisdieren tegelijk gecremeerd. Hierbij worden geen scheidingen toegepast van uw huisdier met andere huisdieren. Hierdoor is het na de crematie niet meer mogelijk de as van een bepaald huisdier individueel te behandelen of terug te geven. Bij collectieve crematie wordt de as anoniem door ons verstrooid.

U kunt uiteraard wel voorafgaand persoonlijk afscheid nemen en eventueel een pootafdruk laten maken.

Informeer naar de mogelijkheden

Individuele crematie

Onder een individuele crematie voltrekken wij de crematie zo dat het as van uw huisdier volledig individueel behouden blijft. De huisdieren worden door ons zorgvuldig gescheiden tijdens het crematieproces, zodat we u kunnen garanderen dat het volledige individuele karakter van de as bewaard blijft.

U ontvangt alle as van uw huisdier terug in onze standaard asbus. Wij kunnen asverstrooiing verzorgen met of zonder berichtgeving.

U kunt eventueel naar wens voorafgaand persoonlijk afscheid nemen en eventueel een pootafdruk laten maken. In overleg kunnen we een volledig individuele crematie uitvoeren.

Informeer naar de mogelijkheden

Persoonlijke crematie

Voor een persoonlijke crematie maken wij met u een afspraak over de dag en tijdstip van de crematie . U heeft dan voor de crematie de gelegenheid om rustig persoonlijk afscheid te nemen van uw huisdier.

Wij geven u vooraf uitleg over het crematieproces, waarna wij deze opstarten. U mag, wanneer u dat wenst overal bij aanwezig zijn. Tijdens de daadwerkelijke crematie kunt u bij ons of ergens anders verblijven, wat u zelf prettig vindt. De duur van de crematie is afhankelijk van de grootte van uw huisdier en varieert van 1 tot 2,5 uur.

Direct na de crematie kunt u de as in een asbus, urn of as-sieraad mee naar huis nemen.

U kunt eventueel naar wens een pootafdruk laten maken. In overleg kunnen we een asverstrooiing met of zonder berichtgeving verzorgen.

Informeer naar de mogelijkheden

Vervoer van uw huisdier

Voor een crematie zal uw huisdier vervoerd moeten worden. Voor het vervoeren van uw huisdier naar ons crematorium zijn er diverse mogelijkheden.

Asbestemming

Als u kiest voor een collectieve crematie dan kunt u niet meer beschikken over de as van uw huisdier. De as wordt door ons uitgestrooid. U ontvangt hier geen bericht van. Bij de andere crematies heeft u de volgende mogelijkheden:

  1. U haalt zelf de as op bij ons.
  2. Wij bezorgen de as terug bij uw dierenarts.
  3. Wij verzenden aangetekend, naar uw huisadres.
  4. Wij strooien voor u uit in het bos. (met of zonder berichtgeving)