Dierencrematorium in regio Apeldoorn

Een huisdier voelt als een maatje voor het leven. Op een gegeven moment komt helaas het onvermijdelijke moment waarop u afscheid moet nemen van uw huisdier. Dit is een moeilijk en emotioneel moment. Huisdieren Crematorium Oost Nederland helpt graag om uw huisdier een waardig afscheid te geven en uw huisdier liefdevol te kunnen herinneren.

Uw huisdier vervoeren naar het dierencrematorium vanuit Apeldoorn en omgeving

Het is begrijpelijk dat u zich afvraagt hoe uw huisdier naar het dierencrematorium vervoerd kan worden. Wij kunnen u verschillende opties aanbieden om aan uw wens te voldoen. Zo kunnen wij uw huisdier ophalen bij uw dierenarts of bij u thuis. U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier zelf naar ons dierencrematorium te vervoeren. Wij zijn gevestigd in Deventer vlakbij de A1 op 10 min rijden van Apeldoorn.

Afscheid nemen van uw huisdier

Wij bieden u de mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen van uw huisdier. Hierbij kunt u ook een pootafdruk laten maken. Zo kunt u een tastbare herinnering van uw huisdier mee naar huis nemen, zodat u een warm aandenken aan hem heeft.

Een gepaste crematie

Bij ons dierencrematorium kunt u kiezen voor verschillende soorten crematies. Ten eerste kunt u kiezen voor een collectieve crematie. Hierbij wordt uw huisdier samen met andere huisdieren tegelijkertijd gecremeerd. Het is dan niet mogelijk om de as van uw huisdier mee te nemen. Wij zullen er voor zorgen dat de as wel verstrooid wordt.

Een andere optie is om te kiezen voor een individuele crematie. In dit geval blijft de as van uw huisdier gescheiden van de as van andere huisdieren. Wij kunnen u de as van uw huisdier wel meegeven, zodat u zelf een gewenste bestemming kunt bepalen.

Naast voorgenoemde opties heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een persoonlijke crematie. Hierbij bent u nog meer onderdeel van de crematie. Mocht u vragen hebben over de verschillende mogelijkheden of niet goed weten waar u voor moet kiezen, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het tarief van een crematie is afhankelijk van het soort crematie dat u kiest en van het gewicht van uw huisdier. Al onze tarieven kunt u terugvinden op deze pagina.

Na de crematie

Een crematie duurt ongeveer 1 tot 2,5 uur, afhankelijk van hoe groot uw huisdier is. Na een individuele crematie of persoonlijke crematie kunt u de as van uw huisdier zelf meenemen. U kunt er ook voor kiezen dat wij de as verstrooien. Als u de as zelf in ontvangst wilt nemen, bieden wij deze standaard aan in een asbus.

We begrijpen dat u een mooie herinnering wilt hebben aan uw huisdier. Bij ons heeft u de keuze uit een ruim assortiment urnen waarin u de as kunt bewaren en een mooi plekje kunt geven binnen uw leefomgeving. Het is ook mogelijk om een sieraad te laten maken. In deze sieraden zit een holle ruimte, waarin as van uw huisdier bewaard kan worden. Op deze manier kunt u uw huisdier toch altijd dichtbij houden.