Belim

Belim

Beste Mart en medewerkers van het HDC,

Afgelopen maandag heb ik mijn allerliefste Belim in moeten laten slapen. ’s Middags heb ik haar samen met mijn moeder bij jullie gecremeerd. De keuze voor HDC-Oost was een bewuste. In alle jaren dat Belim bij mij was heb ik haar nooit alleen gelaten. De gedachte dat ik haar nu zij was overleden ergens achter zou moeten laten en pas later weer kon ophalen was voor mij onverteeraar. Bij aankomst werden wij liefdevol opgevangen door Mart. In de ogen van Mart zag ik zo veel warmte en oprechte betrokkenheid. Ik wilde Belim in haar mandje opbaren. Alles mocht niets moest. In alle rust heeft Mart uitgelegd hoe de crematie in zijn werk zou gaan. Wij hebben eerst alles gezien en alle vragen gesteld. Wij zijn tijdens de crematie overal bij aanwezig geweest en ik heb alles zoveel mogelijk zelf gedaan dat maakt dat wij terugkijken op een heel mooi afscheid. In een woord super. Dat een afscheid van een dier zo mooi en liefdevol kan zijn. Nadat Mart eerst nog een pootafdruk heeft gemaakt heb ik Belim om 13:55 uit haar mandje gehaald en is zij gecremeerd. Tijden het crematieproces heb ik een mooi assieraad en een urn uitgezocht.

Het gemis is ontzettend groot. Als tranen een trap konden bouwen en herinneringen een brug dan klom ik hoog de hemel in en bracht ik je mee terug. Ruim 16 jaar geleden is Belim bij mij aan komen lopen. Langzaam veroverde zij mijn huis en mijn hart. Belim was mijn beste maatje. Zij was er altijd voor mij; wij begrepen elkaar. Ik wist dat Belim ziek was en dat zij niet meer beter zou worden. Belim heeft mij op haar afscheid voorbereid door langzaam afscheid te nemen. Zij kwam niet meer bij mij slapen en langzaam zonderde zij zich steeds meer af. Het gemis en de stilte zijn er echter niet minder om. Op haar poezenmanier heeft zij mij laten weten dat het genoeg was.

Dag allerliefste poezenkind, allerliefste lapjeskat, trouwe huisgenoot en allerbeste maatje. Dank je wel dat jij er altijd voor mij was. Jij maakte mijn huis tot thuis. Tot het laatst toe ben ik bij je gebleven en heb ik je vastgehouden en geknuffeld. Je bent thuis vredig ingeslapen. Ik zal je nooit vergeten en ik mis je vreselijk. Belim was mijn liefste en trouwste maatje, een top kat. Miauw van jou lieve Belim.

Het is nu vreselijk stil in huis. Ik mis Belim nog iedere dag. Vriendschap van een kat is vriendschap voor het leven. Voor een ander niet te zien hoeveel liefde een kat kan geven.