Maxl

Maxl

Wij hebben plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve berner beer Maxl. Na een week prostaatproblemen en een antibioticakuur begonnen de problemen. Maxl begon kortademig te worden, een rare blik in zijn ogen te krijgen en sliep veel en bewegen alleen het hoognodige. Onze Maxl kenden wij als zeer hyper actief, aanhankelijk, zeer aanwezig op een leuke manier en gewoon altijd in de buurt. Dit wat we zagen was onze Maxl niet meer. Onze zorgen begonnen steeds groter te worden omdat wij een dikke 6/7 jaar geleden onze eerste “beer” hebben verloren aan botkanker.

Omdat wij twee berners hadden, en Moritz van nog geen anderhalf jaar oud alleen achterbleef en het rouwproces niet trok, hebben wij Maxl opgehaald en zijn ver België ingereden om Moritz een maatje te geven om voor te zorgen en om uit zijn rouwproces te komen. Normaliter is dit niet goed, maar Moritz bloeide na het eerste lebber contact met Maxltje helemaal op. Ze zijn in al die jaren onafscheidelijk geweest en waren broertjes door dik en dun. Dat wij onze “beren” zien als gezinsleden en kinderen hebben wij altijd het standpunt gehad wat er ook gebeurd, jullie zullen altijd bij ons blijven en is een crematie voor ons de oplossing.

Wij hebben bij de crematie van onze eerste beer een zeer nare nasmaak overgehouden omdat het crematorium (in onze ogen) niet meegaand was wat je eigenlijk nodig hebt in het proces, ontvangst, opbaring en ophalen van de as waren heel erg te noemen en hebben wij veel tranen extra gelaten en dit moet niet zo zijn.

Daarom hebben wij toen Maxl ingeslapen was gekozen dit niet meer daar te laten doen maar bewust te kiezen voor jullie crematorium. De recensies zijn geweldig als je ze leest en dit hebben wij ook zo mogen ervaren.

Een afscheid van je geliefde viervoeter en broertje van onze Moritz is niet niks en heb je alle steun, een luisterend oor, warmte en begrip nodig.
Dit hebben wij bij jullie allemaal mogen ervaren en waren de zware knikkende knietjes, lood in de schoenen bij de entree gelukkig verdwenen.
De ontvangst was hartverwarmend, ook voor Moritz. De opbaring van onze grote kanjer, onze lieverd fantastisch! Maxl lag er bij om te knuffelen, zo lief, zo teder en vooral opgebaard met veel zorg. Dit hebben wij de eerste keer ook zo gemist.
Door jullie een aai op zijn poot, een lief woordje voor Maxl, de tederheid en zo respectvol is in een woord geweldig te noemen. Samen de rozen neerleggen, de begeleiding bij het afscheid, een bakje water voor Moritz en dat je rustig je tijd kan nemen voor het afscheid is zo fijn.

Kortom een waardig afscheid van onze Belgisch zotteke, onze kanjer Maxl die een enorme leegte achterlaat bij ons en bij vooral bij Moritz. Maar jullie hebben ons gesterkt om dit enorme zware verlies te kunnen gaan verwerken. Wij bedanken jullie hier enorm voor en hebben wij respect voor het prachtige werk wat jullie voor ons als baasjes en broertjes/zusjes doen.