Hond cremeren

Een hond speelt een grote rol in uw gezinsleven. Honden voelen mensen goed aan en zijn er dan ook echt voor u. Uw hond voelt als een vast onderdeel van uw gezin. Er komt helaas een onvermijdelijk moment waarop uw hond overlijdt en u afscheid van hem moet nemen. Wij zorgen er graag voor dat u goed afscheid kunt nemen van uw hond. Door uw hond te laten cremeren, neemt u afscheid op een respectvolle en liefdevolle manier.

Uw hond vervoeren naar het crematorium

Er zijn verschillende manieren om uw hond naar het crematorium te vervoeren. Wij kunnen uw hond voor u vervoeren, zowel vanaf uw dierenarts als vanaf uw huis. Daarnaast kunt u uw hond ook zelf bij het crematorium brengen.

Afscheid nemen van uw hond

Als u dat wilt, kunt u bij ons persoonlijk afscheid nemen van uw hond voordat u hem laat cremeren. We kunnen dan ook een pootafdruk van uw hond maken. Deze kunt u meenemen naar huis, zodat uw hond toch nog een beetje bij u thuis is.

Mogelijkheden crematie

Als u uw hond laat cremeren, kunt u kiezen voor een individuele crematie of een collectieve crematie. Als u uw hond individueel laat cremeren, behouden wij de as van uw hond individueel en blijft deze gescheiden van andere huisdieren. Als u kiest voor een collectieve crematie van uw hond, wordt hij tegelijk met andere huisdieren gecremeerd. We kunnen de as van uw hond dan niet aan u teruggeven. Wij zullen dan ook de as verstrooien.

Daarnaast doen wij ook persoonlijke crematies, waarbij u nog meer onderdeel bent van de crematie van uw hond. Als u niet goed weet welke crematie bij u past, of als u vragen hebt over de crematie, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het tarief van de crematie van uw hond is afhankelijk van zijn gewicht en het soort crematie dat u kiest. U kunt alle tarieven vinden op deze pagina.

Na de crematie van uw hond

De duur van de crematie is afhankelijk van hoe groot uw hond is. Meestal duurt het 1 tot 2,5 uur. Afhankelijk van de door u gekozen crematie verstrooien wij de as van uw hond, of kunt u deze zelf meenemen. Als u uw hond individueel of persoonlijk laat cremeren, kunnen wij de as ook voor u verstrooien. We kunnen de as ook aan u teruggeven in een asbus. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment urnen voor de as van uw hond. U kunt ook een sieraad laten maken met daarin de as van uw hond, zodat u hem toch altijd bij u kunt hebben.

Mocht u zich afvragen wat andere mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.