Kat cremeren

Uw kat is onderdeel van uw gezin en kan een grote rol spelen binnen het gezinsleven. Helaas is er een moment waarop u afscheid van uw kat moet nemen omdat hij overlijdt. Dit is een emotioneel moment, gezien u veel tijd met uw huisdier heeft doorgebracht. Door uw kat te laten cremeren, kunt u op een waardige, respectvolle manier afscheid nemen van uw geliefde huisdier. Wij helpen u hier graag bij.

Uw kat naar het crematorium vervoeren

Wij bieden verschillende mogelijkheden voor het vervoer van uw kat voor de crematie. Zo kunnen wij uw kat voor u vervoeren, vanaf de dierenarts of vanaf uw huis. Het is ook mogelijk om uw kat zelf bij ons crematorium te brengen.

Afscheid nemen van uw kat

Voordat u uw kat laat cremeren, kunt u rustig afscheid nemen. Hierbij is het ook mogelijk om een pootafdruk van uw kat te laten maken. Deze pootafdruk kunt u mee naar huis nemen. Op deze manier heeft u altijd een fysiek aandenken aan uw kat.

Mogelijkheden crematie

Wanneer wij uw kat cremeren, kunt u kiezen voor een individuele crematie of een collectieve crematie. Bij een collectieve crematie van uw kat, wordt deze tegelijk met andere huisdieren gecremeerd. We kunnen u de as dan niet teruggeven, dus wij zullen deze verstrooien. U kunt er ook voor kiezen uw kat individueel te laten cremeren. Wij behouden de as van uw kat dan individueel en deze blijft gescheiden van andere huisdieren.

Daarnaast kunt u kiezen uw kat persoonlijk te laten cremeren. U bent dan nog meer onderdeel van de crematie van uw kat. Als u niet goed weet welke crematie bij u past, of als u vragen hebt over de crematie, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het tarief om uw kat te laten cremeren, is afhankelijk van zijn gewicht en het soort crematie dat u kiest. Alle tarieven zijn te vinden op deze pagina.

Na de crematie van uw kat

Het duurt meestal 1 tot 2,5 uur om uw kat te laten cremeren. Het is afhankelijk van de crematie die u kiest wat er vervolgens met de as van uw huisdier gebeurt. Na een collectieve crematie verstrooien wij de as. Na een individuele of persoonlijke crematie, kunt u ervoor kiezen om de as door ons te laten verstrooien. U kunt de as ook zelf terugkrijgen in een asbus. Daarnaast hebben wij ook urnen voor de as van uw huisdier, of kunt u een sieraad laten maken met daarin de as van uw huisdier. Zo blijft uw huisdier altijd een beetje bij u.

Als u vragen heeft over de mogelijkheden na de crematie, dan kunt u contact met ons opnemen.