Meer informatie

De blijde komst van een huisdier gaat altijd gepaard met het toekomstige moment van afscheid nemen. Wij mensen hebben nu eenmaal een hogere levensverwachting waardoor wij vroeg of laat voor een emotionele keuze komen te staan.

Dierenarts

De medische zorg voor huisdieren en hun voeding is de laatste jaren sterk verbeterd, waardoor het moment van afscheid nemen steeds verder in de toekomst ligt.

Een regelmatig bezoek aan de dierenarts helpt u het leven van uw huisdier dan ook te verlengen. Hij/zij signaleert vaak tijdig ziektes en behandeld deze.

Huisgenoot

De tegenwoordige rol van het huisdier is veranderd van bijvoorbeeld waakhond en kat voor het vangen van muizen, naar huisgenoot.

De gevolgen van deze rolsverandering zijn vaak pijn en verdriet bij het afscheid nemen. Sta hier even bij stil hoe u hiermee omgaat, ook met betrekking tot kinderen en andere huisdieren.

Kenmerken

Honden zijn roedeldieren, u bent onderdeel van zijn of haar roedel. In de natuur laat een dier geen pijn blijken, uit angst te worden verstoten uit de roedel.

Ook katten zoeken vaak een rustig plekje als ze gaan sterven. U als eigenaar merkt vaak als eerste een gedragsverandering bij uw huisdier.

Lusteloosheid, agressie, niet meer willen lopen of eten, het laten gaan van ontlasting zijn signalen dat er iets mis is.

Raadpleeg tijdig uw dierenarts, en neem als het niet anders kan de beslissing voor uw huisdier.

Afscheid

Natuurlijk hopen wij dat uw huisdier na een lang goed leven op een natuurlijke wijze rustig inslaapt. De realiteit is vaak dat het laatste stukje leven gepaard kan gaan met pijn. Meestal wordt de hulp van de dierenarts ingeroepen om het huisdier te helpen met een respectvolle beëindiging van het leven. Uw dierenarts heeft de kennis om u te helpen bij het nemen van een goede beslissing.

Keuzes

Na het overlijden van uw huisdier, komt de vraag hoe nu verder? Wij als modern huisdierencrematorium willen u helpen met een bewuste keuze. De manier en de voor- nadelen hiervan, hebben wij voor u objectief op een rij gezet.

Begraven

Begraven is een langzaam natuurlijk proces. De restanten (botten en vacht) blijven ook na tientallen jaren in de bodem aanwezig. Nederland heeft ruim 2 miljoen honden en ruim 3 miljoen katten.

U kunt uw huisdier in uw tuin of op een dierenbegraafplaats begraven.

Lees meer

Crematie

Een crematie is een snel en schoon proces, de asresten bestaan bijna 100% uit kalk. U kunt op gepaste wijze afscheid nemen in de hiervoor speciaal ingerichte ruimtes in het crematorium.

Bij een crematie heeft u controle over de asresten van uw huisdier. U kunt de asresten:

  • Zelf uitstrooien op een plek waar hij/zij graag was.
  • Begraven op een mooie plek of eigen tuin.
  • Door het crematorium laten uitstrooien.
  • Blijvende herinnering in een urn of sieraad.
  • In Bio-urn, deze kunt u begraven als u er aan toe bent. Deze urn lost na enige tijd op en wordt weer één met de natuur.
Meer informatie

Destructie

Het woord destructie staat voor vernietiging. Uw huisdier wordt verwerkt volgens de wettelijke richtlijnen voor dierlijk afval, dit gebeurt massaal in combinatie met vee en slachtafval. Het residu bestaat uit een poeder en olie, deze worden weer gebruikt als brandstof.

Meer informatie hierover vindt u op
http://www.rendac.com/nl/producten-en-activiteiten/

Deze methode heeft geen of geringe kosten